Szeretettel köszöntelek a Szentpáliak klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Szentpáliak klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Szentpáliak klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Szentpáliak klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Szentpáliak klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Szentpáliak klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Szentpáliak klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Szentpáliak klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
32 darabhoz:
A tésztához:
25 dkg rétesliszt
25 dkg fehér tönkölyliszt
25 dkg vaj
2 dkg élesztő
2 tojás sárgája
10 dkg nádcukor
csipet só
1/2 dl langyos tej
A töltelékhez:
50 dkg fagyasztott bio gesztenyepüré massza
1/2 dl tejszín vagy tej
1/2 dl rum
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Az átszitált lisztben elmorzsolom a vajat, hozzáadom a cukrot, a tojás sárgáját, a kevés cukorral tejben felfuttatott élesztőt, sót. Könnyű tésztát gyúrok, fóliában 1 órát a hűtőben pihentetem.
A gesztenyemasszát összetöröm, elkeverem kevés tejszínnel, rummal, vaníliás cukorral.
A tésztát 4 egyenlő részre osztom, egyenként vékony lapokat nyújtok belőle, melyet 8 cikkre átlósan elvágok. A masszával megtöltöm, feltekerem, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe rakosgatom, és 20 percig pihentetem.
A sütőt 200 fokra előmelegítem, közben 1 tojás sárgájához kevés fehérjét keverek, a kifliket megkenegetem, majd a sütőbe tolom, és kb. 25-30 perc alatt pirosra sütöm, porcukorral megszitálom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!